Marleen van Haastrecht

(Sport)diëtist MvH is gevestigd bij Lijfstijl centrum Hoofddorp. Door samenwerking met de Lijfstijlcoaches, fysiotherapeuten en sportarts wordt nadruk gelegd op advies met kwaliteit.

Marleen van Haastrecht is eigenaar en (sport)diëtist bij (Sport)diëtist MvH. Haar liefde voor de combinatie sport en voeding is terug te leiden naar jaren geleden. Nadat zij afgestudeerd was als docent lichamelijke opvoeding aan de Haagse Hogeschool wilde zij meer, namelijk mensen helpen gezonder te leven d.m.v. sport en voeding. Marleen is toen Voeding en Diëtetiek bij Hogeschool van Amsterdam gaan studeren waarna zij in 2013 ook de Post-HBO Sportdiëtist afgerond heeft. Direct na haar studie is ze op Hogeschool van Amsterdam aan het werk gegaan als vakdocent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek en ALO. Verder heeft Marleen gewerkt voor NOC*NSF, waar zij topsporters begeleidde met hun voeding waaronder:

♥ Beach Team Nederland
♥ Rugby Sevens (dames)
♥ KNBSB Jong Oranje

De combinatie van opleidingen en werkervaring neemt Marleen mee in haar adviezen als (sport)diëtist. Marleen is aangesloten bij ‘Kwaliteitsregister voor Paramedici’ en ‘Vereniging Sportdiëtetiek Nederland’.

Werkwijze

U krijgt een individueel advies op maat waar gekeken wordt naar de lange termijn.

Stap 1: Gratis Pre-intake

De pre-intake is uw eerste stap richting een verbeterde leefstijl. Deze duurt maximaal 20 minuten. De pre-intake is onder andere bedoeld om kennis te maken, te bespreken wat de hulpvraag is, wat Marleen voor je kan betekenen, verwachtingen en wat gedaan moet worden om het doel te bereiken. Na de pre-intake kan worden beslist of beiden het traject aan gaan. Dan maken jullie samen een afspraak voor een uitgebreid voedingsadvies en begeleiding. Na de pre-intake moet u 3-7 dagen uw voeding bijhouden voor de intake.

Stap 2: Intake

Volgende stap is de intake. Hier wordt 60 minuten voor uitgetrokken. Tijdens dit intakegesprek gaan jullie onder andere in op verwachtingen, doel, medische geschiedenis, leefstijl en voedings- en beweeggewoonten. Het is daarom ook van belang dat u voorafgaand aan het de intake een gedetailleerd voedings- en beweegdagboek bijhoudt. Tijdens de intake wordt ook uw lichaamssamenstelling gemeten. Naar aanleiding van bovenstaande wordt een behandelplan besproken.

Stap 3: Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten wordt het behandelplan besproken en wordt uw voortgang gemonitord. Daar wordt besproken hoe het gaat en wat extra aandacht geniet. Daarnaast kunnen ook nieuwe doelen opgesteld of bijgesteld worden. Tot slot zullen er ook metingen plaats vinden om te voortgang te bekijken. De vervolgconsulten duren maximaal 30 minuten.

De lengte van de behandeling (aantal vervolgconsulten) hangt af van de hulpvraag en verschilt dus per persoon.

Advies

U kunt hier terecht met uiteenlopende hulpvragen zoals onder andere:

♥ Gezonde voeding
♥ Afvallen/ aankomen
♥ Vetpercentage verlagen
♥ Sportvoeding
♥ Diabetes
♥ Allergie
♥ Verhoogde bloeddruk
♥ Verhoogd cholesterol
♥ Maag-darmklachten